Ученици првог разреда наше школе 9. 1. 2020. године имали су прилику да присуствују интерактивном предавању Безбедност младих на интернету које је одржала инспекторка из Полицијске управе.

На предавању су обрађене теме попут кривичне одговорности младих, мера превенције, као и начина да се заштите од потенцијалног интернет-насиља. Ученицима су на практичним примерима приказани сви изазови са којима се млади у савременом свету суочавају на различитим интернет-платформама.

Такође, инспекторка је са ученицима разговарала о томе како треба реговати у ситуацији да до насиља, ипак, дође. Објашњено им је како да препознају ситуацију у којој они сами или неко њима близак постаје жртва електронског насиља, а представљени су им и потези које је дете, у сарадњи са родитељима, дужно да предузме како би се насиље прекинуло и починиоци били адекватно кажњени.

Ученици су били јако заинтересовани за ову тему и сарађивали су са предавачем. У скорој будућности очекујемо још сличних радионица и предавања у циљу едукације ученика о опасностима које их вребају у савременом друштву.