UPIS ZA ŠKOLSKU GODINU 2018-2019. JE POČEO!  POPUSTI DO 35%
VLADA NEMAČKE STIPENDIRA I ZAPOŠLJAVA UČENIKE NAŠE ŠKOLE U NEMAČKOJ
SREDNJA ŠKOLA
"SVETI SAVA"
AKREDITACIJA 022-05-00086/2012-03
ZAPOŠLJAVANJE U NEMAČKOJ I AUSTRIJI
Nušićeva 12a/I, BEOGRAD
OBAVEŠTENJE
Vlada Nemačke stipendira i zapošljava učenike naše škole u Nemačkoj. Učenici se mogu javiti menadžerki upisa Duški Spasić na tel. 064-812-9680 za sve informacije.
Područje rada: Gimnazija
Gimnazija - opšti tip
Filološka gimnazija - Smer živi jezici
Društveno - jezički smer
Gimnazija - IT

Područje rada: Zdravstvo i socijalna zaštita
Medicinska sestra - tehničar
Medicinska sestra - vaspitač
Farmaceutski tehničar
Fizioterapeutski tehničar
Kozmetički tehničar
Pedijatrijska sestra - tehničar
ŠKOLSKI KALENDAR
ZANIMANJA
DOBRO DOŠLI NA ZVANIČNI SAJT ŠKOLE!

Škola u centru grada - Rad u malim grupama - Mentorski rad - Savremeno opremljeni kabineti - Nema potrebe za privatnim časovima - Doktor u školi - Bezbednost učenika u prvom planu - Interaktivna tabla i video bim u nastavi - Bežični internet u školi - Klub za učenike - Video nadzor i obezbeđenje u školi


SREDNJA ŠKOLA "SVETI SAVA"

Talentovani i uspešni ljudi još od detinjstva pažljivo biraju kome će posvetiti svoje vreme i pokloniti poverenje. Pritom su svesni činjenice da je neizostavni deo svake ambiciozne ličnosti, osim mukotrpnog rada, discipline i posvećenosti, i adekvatno obrazovanje. Jedan od mladih sportista koga, sasvim izvesno, očekuje blistava fudbalska karijera, Luka Marković, odlučio je da baš u našoj školi stekne srednjoškolsko obrazovanje. Podsećamo da je Marković započeo karijeru u „Crvenoj zvezdi“, gde je postigao mnogobrojne pogotke. Prelazi potom u „Čukarički“. Kao deo omladinske ekipe „Čukaričkog“ igrao je u Ligi šampiona mladih ekipa prošle sezone. Ubrzo zatim potpisuje ugovor sa italijanskim klubom „Krotoneom“, čiji su predstavnici prepoznali njegov izuzetan talenat. Ukoliko i dalje bude jednako uspešan, u šta svi mi verujemo, biće najmlađi Srbin ikada koji je zaigrao u Seriji A. Ponosni smo na Luku, kao i na činjenicu da je od mnogobrojnih škola izabrao da pohađa baš našu. Njegov izbor je još jedna potvrda da odličan kvalitet i predan rad ne mogu ostati neprimećeni. Drago nam je što sve više mladih prepoznaje stručnost naših profesora, posvećenost svih članova skromnog, ali ljubavlju bogatog kolektiva, koji skupa čine tim - tim iz kojeg učenici u svet odraslih ulaze proširenih vidika, svesni svojih sposobnosti i vrlina. Stoga naša Srednja škola „Sveti Sava“ i ove godine širom otvorenih vrata dočekuje još jednu generaciju prvaka, koju će, kao i sve prethodne, prihvatiti srdačno i s ljubavlju.
Dragi naši budući učenici, dobro nam došli!


AKTUELNO!

Gimnazija za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku

Činjenica da je zanimanje IT stručnjaka jedno od najtraženijih u našoj zemlji, a da je potreba za adekvatno obrazovanim kadrovima za navedeno zanimanje sve izraženija, podstakla je ove godine preko sedamdeset gimnazija da otvore odeljenja za učenike nadarene za informacione tehnologije. Među njima je i naša škola.

Specijalizovano IT odeljenje činiće učenici prve godine srednjoškolskog obrazovanja, okupljeni sa ciljem da na kreativan i jedinstven način započnu školovanje za buduće IT stručnjake. Kako bi kvalitet izvođenja nastave bio na najvišem nivou, rad će se odvijati u malim grupama, pod mentorstvom visokoobrazovanih nastavnika i stručnih saradnika. U kabinetu opremljenom najsavremenijim nastavnim sredstvima učenici će, podstaknuti inovativnim obrazovnim metodama, sticati nova i prošititi već stečena znanja. Spoj gimnazije i srednje stručne škole će, uvereni smo, inspirisati upisane učenike da što više intelektalno napreduju, kako bi jednoga dana ostvarili svoj san i bili uspešni IT stručnjaci.

Upis u Gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u četvorogodišnjem obrazovanju je već počeo! Prijavite se što pre da biste ostvarili pravo na upis po specijalnoj, sniženoj ceni!

Srdačno,

Vaša Srednja škola „Sveti Sava“

Pešenje o akreditaciji


Vladimir Berić

Okružno, odnosno, gradsko takmičenje učenika IV razreda srednjih škola održano je 18. marta 2018. godine u Devetoj gimnaziji „Mihailo Petrović Alas“. Na takmičenju je učestvovao i učenik naše škole, Vladimir Berić, koji je osvojio znatan broj bodova.

Vladimir je učenik četvrte godine Filološke gimnazije, koji je rođen i odrastao u Australiji, te je učenju engleskog jezika posvećen gotovo od samog rođenja. Otuda i ljubav prema engleskom jeziku i želja, volja, spremnost i odlučnost da neprekidno radi na usavršavanju stečenih znanja iz ove oblasti, kao i usvajanju novih. Stoga je bilo i očekivano da će na gradskom takmičenju iz engleskog jezika biti jedan od takmičara u specijalnoj kategoriji. Osvojio je izvanrednih 27 poena, što je i te kakav uspeh, dok je maksimalan broj osvojenih poena u istoj kategoriji 37.

Milijana Vitorović Nikolić, profesorka engleskog jezika koja je organizovala časove dodatne nastave u cilju pripreme za takmičenje, ponosna je na Vladimirov uspeh.

Čestitamo Vladimiru i koleginici Milijani na uloženom trudu, predanom radu i takmičarskom duhu! Naročito nam je drago što su inspirisali i brojne druge ambiciozne učenike da već sledeće školske godine krenu stopama uspešnih učenika naše škole.


Marija Popović

„Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“, misao je svakog posvećenog profesora, koji svoj posao obavlja sa jednim ciljem - pomoći učenicima da obrađeno gradivo razumeju, usvoje i, na kraju, primene. Jedan od takvih profesora jeste i naša koleginica Aleksandra Jovanović, profesorka anatomije i fiziologije.

Predanim radom motivisala je jednog od svojih vrlo znatiželjnih učenika, Mariju Popović, učenicu prve godine smera FARMACEUTSKI TEHNIČAR, da zajedno započnu pripremu za takmičenje iz navedenog predmeta. „Dodatne časove održavale smo godinu dana. Zadovoljne smo brojem osvojenih poena. Od ukupno pedeset osam učesnika, Marija je osvojila zavidno četrnaesto mesto. Od mogućih 190 poena Marija je imala čak 140, što je ogroman uspeh, naročito imajući u vidu činjenicu da je maksimalan broj osvojenih poena 170“, ističe profesorka ponosno, komentarišući uspeh koji je Marija postigla na ovogodišnjem, dvadesetom po redu Međunarodnom takmičenju iz anatomije i fiziologije, održanom u Kraljevu.

Kao i njena profesorka, i Marija je zadovoljna brojem osvojenih poena i vidno srećna što je učestvovala na takmičenju. Znajući Mariju, uvereni smo u to da je ovo tek prvo u nizu brojnih takmičenja koja je očekuju tokom četvorogodišnjeg školovanja, a koja će joj u velikoj meri pomoći da uporedi stečena znanja sa svojim vršnjacima i dodatno je inspirisati da razvija takmičarski duh i usavršava radne navike.

Kolektiv Srednje škole „Sveti Sava“ još jednom čestita Mariji i profesorki Aleksandri na postignutom uspehu. Hvala vam što ste predstavile našu školu u najboljem svetlu!
Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"      e-mail: sssvetisava@yahoo.com