СРЕДЊА ШКОЛА
"СВЕТИ САВА"
Нушићева 12a/I, БЕОГРАД
АКРЕДИТАЦИЈА 022-05-00086/2012-03
ЗАПОШЉАВАЊЕ У НЕМАЧКОЈ И АУСТРИЈИ
Милош Гордић


Скаути „Арсенала“ и „Интера“ јурили су по трибинама стадиона у Пескари како би добили одговор на питање - ко је голман „Црвене звезде” због кога играчи њихових тимова не могу постићи гол.
Милош Гордић, ученик Средње школе „Свети Сава” (17 година) и изданак омладинске школе црвено-белих, водио је свој тим до пехара на престижном турниру Пинето Пескара, а како је бранио најбоље се види из податка да је проглашен за најбољег голмана на такмичењу 16 екипа.
- Велико искуство за мене и комплетан тим. Било је лепо одмерити снаге са вршњацима из јаких европских клубова и видети где смо у односу на њих. Како и резултат каже, бољи смо - уз осмех је почео причу Гордић.
Дуго ниједна генерација „Звезде“ није освојила турнир оног квалитета који су у Пескари пригрлили кадети (2000. годиште).
- Учествовали су:  „Јувентус“, „Интер“, „Арсенал“, „Малме“, „Фиорентина“, „Пескара“, „Каљари“... Колико се озбиљно ради у тим клубовима види се из податка да је у стручном штабу „Интера“ десетак људи. Сви су они задужени само за једну генерацију...
Млади голман је спустио рампу нападачима „Интера“ и „Арсенала“.
- Одбранио сам два пенала у полуфиналу против „Арсенала“ - скромно ће Гордић.
Круна је стављена убедљивим тријумфом над Каљаријем (3:0). Мрежа поново нетакнута.
- Заслужили смо. Играли смо одлично читав турнир и пехар је дошао у праве руке.
Већ шесту годину Гордић носи дрес „Црвене звезде“, а тек му је 16...
- Сан ми је да истрчим пред пуну Маракану. Знам да све зависи од мене и мог рада на терену. Потпуно сам посвећен сваком минуту тренинга, јер једино тако могу до зацртаног циља- поручио је Милош Гордић.
Често се у спортским журналима могу наћи чланци о нашем успешном Милошу, који из дана у дан, из тренинга у тренинг, блиста. Тако је објављен још један:
"Веома добар утисак је оставио голман Милош Гордић. Ради се о чувару мреже „Црвене звезде“ коме стручњаци предвиђају блиставу каријеру. У обе утакмице је у неколико наврата сјајно одреаговао и спречио нападаче домаћина да га савладају. Надамо се да ће Гордић наставити са добрим партијама у наредним репрезентативним мечевима."

Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"     e-mail: sssvetisava@yahoo.com