Сајам образовања Центар за културу и образовање Раковица

На Сајму образовања у Раковици, у Центру за културу и образовање Раковица, наша школа представила се основцима – будућим средњошколцима, који су имали прилику да се упознају са свим смеровима које могу похађати, наставним програмима и наставним средствима које користимо у настави.

На овом Сајму намењеном професионалној оријентацији ученика завршних разреда основних школа презентовали смо извођење процедуре за кардиопулмоналну реанимацију где су деца имала могућност да предузму мере компресије грудног коша и примену вештачког дисања на лутки.

Такође, присутни основци, имали су прилику да виде само део онога што имамо од наставних средстава, у кабинетима, која користимо у настави ради увежбавања: пласирања уринарног катетера, назогастричне сонде, затим припремања инфузије, апликације лека И.В. и И.М. на лутки итд.  Посебно смо поносни на наше две ученице, трећег разреда са смера Медицинска сестра – техничар, Андреу Стајковић и Јовану Милановић које су присутним основцима демонстрирале вађење крви на лутки.