Посета Музеју илузија


Поводом Дарвиновог рођендана, у месецу фебруару, Музеј илузија припремио је забавно едукативни програм, где су наши ученици средње школе “Свети Сава” и средње техничке школе “Михајло Пупин” заједно имали прилику да се упознају са јединственом перспективом на живот и достигнућа научника чије су теорије обликовале наше разумевање еволуције и промениле начин на који гледамо свет око нас. Такође, они су, прилком ове посете, имали прилику да сазнају више о фасцинантном животу и раду Чарлса Дарвина кроз интерактивну поставку музеја и едукативне приче.

Музеји као простори ваннаставних активности, и ваннаставне активности уопште, су есенцијални, битни, изузетно важан део образовног и васпитног процеса који у великој мери доприноси формирању комплетне личности.

Ваннаставне активности, које наша школа негује, пре свега посете установама културе, утичу на усађивање снаге, позитивно стање духа и односа са другима у животу, доживљавање позитивних емоција, тј. осећај укључености у свој живот и искуства.

Ученици већ дају нове предлоге за друга места и установе културе које желе да посете!